Львівська ОДА ініціює виділення 300 тис грн. на добудову меморіалу воїнів УНР в Польщі

Львівська ОДА ініціює виділення 300 тис грн. на фінансування побудови меморіалу воїнів Української Народної Республіки в Польщі, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської ОДА.  

Про це йшлось на засіданні обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв воєн та політичних репресій під головуванням першого заступника голови Львівської ОДА Мирона Янківа. 

„Ми звернемось  до Львівської обласної ради щодо дофінансування побудови меморіалу воїнів УНР у м. Ланцюті (Польща) у сумі 300 тис. грн та щодо дофінансування побудови меморіалу трагічно загиблим українцям у с. Заліська Воля (Польща), у сумі 60 тис. грн.”, — сказав Мирон Янків.  

Крім цього, планується, що голова Львівської ОДА скерує клопотання до Кабінету Міністрів України щодо передбачення у держбюджеті на 2011 рік коштів на реалізацію проектів, передбачених угодою між урядами України та Польщі про охорону місць пам’яті та поховань жертв воєн і політичних репресій.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи