Дитячу балетну школу відкриють в Івано-Франківську

Художній керівник Донецького національного академічного театру опери й балету імені Анатолія Солов’яненка, народний артист України, відомий український танцюрист Вадим Писарєв 14 жовтня в Івано-Франківську відкриє дитячу балетну школу, - повідомляє «Наше місто».

На трьохтижневих гастрольних концертах донецької балетної трупи в містах Західної України нродного артиста його вразили привітність і визнання балетного мистецтва тамтешніх глядачів та приємно здивували і надихнули талановиті діти, яких він там побачив. Тому В. Писарєв підтримав ідею відкриття в Івано-Франківську балетної школи.

«Ви не уявляєте, як нас там приймали, ви просто собі не уявляєте, як вони нас там люблять... Я настільки там був натхнений і захоплений людьми. Я бачив там танцюючих дітей. Мене вразили танцюючі діти, вони дуже талановиті», — сказав керівник театру.

В. Писарєв відзначив, що провів майстер-класи і збагнув, що цим талановитим дітям «потрібен добрий педагог з класичного танцю» для десятирічного навчання, починаючи з 7-річного віку.

«Тепер 14 жовтня ми відкриваємо балетну школу в Івано-Франківську. Мені б хотілося, аби там теж розвивався класичний балет, була школа», — сказав народний артист. Він наголосив, що у відкритті цієї школи був зацікавлений губернатор Івано-Франківської області Михайло Вишиванюк, який багато в чому сприяв її створенню: «Михайло Вишиванюк був зацікавлений у відкритті цієї школи. Там уже зробили спеціально при філармонії два балетні зали».

Писарєв також відзначив, що донецькі педагоги поїдуть до Івано-Франківська викладати в цій балетній школі, і місцева влада надає житло для цих вчителів.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи