"Свобода" вимагає оголосити генконсула РФ у Львові персоною нон грата

Львівська "Свобода" вимагає оголосити генконсула РФ у Львові Євгена Гузєєва персоною нон грата, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі ЛМО ВО „Свобода”. 

Рішення звернутися до МЗС України з вимогою оголосити Євгена Гузєєва персоною нон грата було ухвалено 27 вересня під час партійної конференції міської „Свободи” у Львові. 

Свободівців обурило те, що 26 вересня 2010 року генконсул РФ у місті Львові Євген Гузєєв висловився на підтримку лідера закарпатських сепаратистів Дмитра Сидора, проти якого порушено карну справу за статтею 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). 

Зокрема, за інформацією прес-служби, російський дипломат назвав отця Сидора святою людиною, „Мойсеєм” і російського консула "бентежить", що справу проти "Мойсея" ще й досі не закрили: "Дивуюся, що нова влада не закриє судову справу. На мій погляд, злочину у його діях немає. Я не втручаюся у внутрішні справи України, але чому людина повинна проходити через такі випробування?", — сказав Євген Гузєєв. 

"Свобода" розцінює подібні заяви генконсула Росії як втручання у внутрішні справи України і нахабну спробу вплинути на перебіг слідства.  

На думку свободівців, заяви і діяльність Євгена Гузєєва не мають нічого спільного з дипломатичною діяльністю, натомість мають ознаки підривної роботи проти України, а саме інспірації, фінансування та інформаційної підтримки сепаратистських проявів.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи