З початку року на Львівщині 16 дітей зазнали насильства від дорослих

У Львівській області в банку даних дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах за підсумками першого півріччя 2010 року перебувало 1 542 дитини, з них: 42 – схильні до бродяжництва та жебрацтва, 1 431 дитина, які проживають у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, 54 дитини, які зазнали фізичного та іншого насильства від дорослих, зокрема 16, які зазнали насильства від дорослих у цьому році, - повідомляє «ZAXID.NET».

З метою виявлення неповнолітніх, позбавлених батьківської опіки та піклування, і схильних до скоєння правопорушень та злочинів, а також дорослих осіб, які втягують підлітків у протиправну діяльність, підрозділи відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України у Львівській області проводять профілактичні рейди. Цього року їх здійснено 1,5 тис. Як наслідок, 1917 неповнолітніх були доставлені в органи внутрішніх справ, щодо 545 неповнолітніх складено протоколи про адміністративні порушення, також виявлено та притягнено до адмінвідповідальності за невиконання обов’язків з виховання дітей 943 дорослих.

З початку року позбавлено батьківських прав 42 осіб, відібрано за рішенням суду від батьків без позбавлення батьківських прав 27 дітей.

Працівники відділу КМСД ГУ МВС України у Львівській області виявили та помістили з початку року до притулку для дітей Служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації 51 неповнолітнього. Загалом, за підсумками першого півріччя у притулку перебувала 91 дитина.

Начальник відділу, підполковник міліції Роман Кушнір доповів і про те, що на території області з початку року було виявлено 2 злочини, передбачені ст. 155 Кримінального кодексу України – статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, та 2 злочини за ст. 156 ККУ – розбещення неповнолітніх. Торік їх було виявлено 2 та 11 відповідно.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи