Держгірпромнагляд припинив діяльність на 52 об’єктах Прикарпаття

На Прикарпатті не всі об'єкти підвищеної небезпеки та газопостачання готові до функціонування в осінньо-зимовий період, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області

Інспекторами управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки стану підготовки та готовності об'єктів підвищеної небезпеки, об'єктів газопостачання до безпечного функціонування в осінньо-зимовий період 2010-2011років.

Ними були охоплені ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Тисменицягаз", об'єкти систем газопостачання обласного управління освіти, ТОВ "Карпатнафтохім", ЗАТ "Лукор", ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття", Городенківське та Коломийське виробниче управління водо-каналізаційного господарства (ВУВКГ), Івано-Франківський "Водоекотехпром".

За результатами перевірок проведено 109 обстежень, призупинялась експлуатація і виконання робіт на 52 об'єктах, за виявлені порушення було притягнуто до адміністративної відповідальності 57 посадових осіб, в тому числі 28 перших керівників.

Зокрема, у ВАТ "Івано-Франківськгаз" виявлено, що план заміни газопроводів виконаний на 63%.

Крім цього, на низькому рівні проводиться капітальний ремонт обладнання газорозподільчих пунктів (ГРП), в основному здійснюється тільки заміна фільтрів і засувок, порушується графік здачі актів на перевірку димових і вентиляційних каналів житлових будинків (Долинське і Рогатинське УЕГГ).

У ВАТ "Тисменицягаз" з відставання від графіку проводиться заміна газопроводів, ревізія ГРП, внутрішньо будинкового газового обладнання, не розпочата робота по вибірковій перевірці стану герметизації вводів і випусків інженерних комунікацій підвалів багатоквартирних будинків.

У ЗАТ "Лукор" ремонт, ревізія, гідропромивка систем опалення виконана на 60%. У ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" не завершено ремонт , ізоляція технологічних трубопроводів, а у ТОВ "Карпатнафтохім" не завершено ремонт і профілактичні випробовування електроустаткування і електричних мереж та скління віконних блоків.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи