Держгірпромнагляд припинив діяльність на 52 об’єктах Прикарпаття

На Прикарпатті не всі об'єкти підвищеної небезпеки та газопостачання готові до функціонування в осінньо-зимовий період, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області

Інспекторами управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки стану підготовки та готовності об'єктів підвищеної небезпеки, об'єктів газопостачання до безпечного функціонування в осінньо-зимовий період 2010-2011років.

Ними були охоплені ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Тисменицягаз", об'єкти систем газопостачання обласного управління освіти, ТОВ "Карпатнафтохім", ЗАТ "Лукор", ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття", Городенківське та Коломийське виробниче управління водо-каналізаційного господарства (ВУВКГ), Івано-Франківський "Водоекотехпром".

За результатами перевірок проведено 109 обстежень, призупинялась експлуатація і виконання робіт на 52 об'єктах, за виявлені порушення було притягнуто до адміністративної відповідальності 57 посадових осіб, в тому числі 28 перших керівників.

Зокрема, у ВАТ "Івано-Франківськгаз" виявлено, що план заміни газопроводів виконаний на 63%.

Крім цього, на низькому рівні проводиться капітальний ремонт обладнання газорозподільчих пунктів (ГРП), в основному здійснюється тільки заміна фільтрів і засувок, порушується графік здачі актів на перевірку димових і вентиляційних каналів житлових будинків (Долинське і Рогатинське УЕГГ).

У ВАТ "Тисменицягаз" з відставання від графіку проводиться заміна газопроводів, ревізія ГРП, внутрішньо будинкового газового обладнання, не розпочата робота по вибірковій перевірці стану герметизації вводів і випусків інженерних комунікацій підвалів багатоквартирних будинків.

У ЗАТ "Лукор" ремонт, ревізія, гідропромивка систем опалення виконана на 60%. У ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" не завершено ремонт , ізоляція технологічних трубопроводів, а у ТОВ "Карпатнафтохім" не завершено ремонт і профілактичні випробовування електроустаткування і електричних мереж та скління віконних блоків.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи