Львівські депутати вимагають скасувати платні послуги у вишах

На черговому засіданні сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України та прем’єр-міністра України щодо ситуації, яка склалась в системі вищої освіти України та закликають скасувати постанову про перелік платних послуг у вишах.  Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Львівської облради.

У зверненні депутати, беручи до уваги звернення представників органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів Львівської області, висловили «стурбованість ситуацією, що склалась в системі вищої освіти України».

Зокрема, постановою Кабінету міністрів від 27 серпня 2010 року №796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності», у якій йдеться про суттєве розширення платних послуг, що можуть надаватися державними навчальними закладами.

«На нашу думку, це рішення створює умови для легалізації корупції в системі вищої освіти та призведе до зменшення державного замовлення на підготовку фахівців», - йдеться у заяві.

Відповідно, постанова «спричинить дестабілізацію ситуації у вищих навчальних закладах, зумовить погіршення доступності до освіти, призведе до збільшення корупції в навчальних закладах, а також стягування коштів з осіб, які навчаються, на користь навчальних закладів», - переконані депутати.

«З огляду на необхідність невідкладного вирішення проблеми, просимо підтримати студентську громаду України та скасувати постанову Кабінету міністрів України», - зазначено у заяві.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи