У Франківську відкриється новий "Джаз-клуб"

В Івано-Франківську розпочне діяльність "Джаз-клуб", мета якого буде об'єднати молодих джаз-менів-початківців та вже досвідчених музикантів, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Ініціатори проекту - Роман Рось та Юра Бакай.

Хлопці переконують, що джаз стане для Франківська ковтком свободи, бо ця музика для нашого міста є новою і не розкрученою. В рамках клубу всі охочі музиканти-початківці зможуть взяти участь в майстер-класах від джаз-менів із світовиими іменами.

За словами Романа Рося, у Франківську є люди яким не вистачає джазу, проте центр Прикарпаття позбавлений можливості насолодитись музичною імпровізацією. "Публіка любить джаз, але його нема де послухати" - говорить він. "Джаз-клуб" не буде прив'язаний до певного місця, а "мандруватиме" клубами і закладами міста. Відкриття клубу творців джазової музики відбудеться завтра, 23 вересня в готелі "Надія" о 20.00.

Підтримав затію письменник і публіцист Тарас Прохасько. "Джаз у Франківську потрібен для того, щоб вільніше думати. Це свобода думки" - вважає письменник. "Є люди, які ще не знають, що вони вроджені любителі джазу. "Джаз-клуб"  покликаний показати, що джаз потрібен слухачеві" - говорить Прохасько. Самі організатори запрошують для участі в клубі молодих музикантів та вважають, що проект згуртує нових, прогресивних людей.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи