У Франківську відкриється новий "Джаз-клуб"

В Івано-Франківську розпочне діяльність "Джаз-клуб", мета якого буде об'єднати молодих джаз-менів-початківців та вже досвідчених музикантів, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Ініціатори проекту - Роман Рось та Юра Бакай.

Хлопці переконують, що джаз стане для Франківська ковтком свободи, бо ця музика для нашого міста є новою і не розкрученою. В рамках клубу всі охочі музиканти-початківці зможуть взяти участь в майстер-класах від джаз-менів із світовиими іменами.

За словами Романа Рося, у Франківську є люди яким не вистачає джазу, проте центр Прикарпаття позбавлений можливості насолодитись музичною імпровізацією. "Публіка любить джаз, але його нема де послухати" - говорить він. "Джаз-клуб" не буде прив'язаний до певного місця, а "мандруватиме" клубами і закладами міста. Відкриття клубу творців джазової музики відбудеться завтра, 23 вересня в готелі "Надія" о 20.00.

Підтримав затію письменник і публіцист Тарас Прохасько. "Джаз у Франківську потрібен для того, щоб вільніше думати. Це свобода думки" - вважає письменник. "Є люди, які ще не знають, що вони вроджені любителі джазу. "Джаз-клуб"  покликаний показати, що джаз потрібен слухачеві" - говорить Прохасько. Самі організатори запрошують для участі в клубі молодих музикантів та вважають, що проект згуртує нових, прогресивних людей.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи