Українські та німецькі науковці обговорять міграційні процеси у Львові

Українські та німецькі науковці візьмуть участь у міжнародній дискусії щодо міграційних процесів у Львові, 24 вересня, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської міськради.   

У заході також візьмуть участь українські та німецькі представники дипломатичних установ, державних структур та неурядових організацій, духовенство,  соціальні працівники.  

«Панельна дискусія триватиме в рамках десятиденного візиту німецьких експертів з міграції, представників діоцезій, благодійних та дослідницьких центрів Німеччини. Вони приїхали до України з метою глибшого вивчення досвіду міграції і повернення в Україну її громадян. З цією метою 15 німецьких фахівців протягом чотирьох днів жили  у кількох родинах на Львівщині та Івано-Франківщині», — сказала координатор проектів і програм Комісії УГКЦ у справах мігрантів Світлана Одинець.  

Ініціатором програми є німецький Фонд «Реновабіс» спільно з Комісією УГКЦ у справах мігрантів, а також «Карітасом» Самбірсько-Дрогобицької та Івано-Франківської єпархій.  

«Серед основних тематичних напрямів дискусії — питання, чи є куди повертатися українським мігрантам, що ми втрачаємо, і що здобуваємо в перспективі глобальної міграції, якою є  її соціальна альтернатива, як розвиватимуться покоління дітей, залишених вдома батьками, і що повинні робити ті, хто  залишається в Україні», — сказала Світлана Одинець.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи