Проти мера Івано-Франківська порушать кримінальну справу?

Порушити кримінальну справу щодо діючого мера міста Віктора Анушкевичуса та притягнути його за службові злочини до передбаченої законом відповідальності вимагає Івано-Франківська обласна рада Громадянської партії «Пора». З відповідним відкритим зверненням вона звернулася до прокурора міста, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Зокрема, у зверненні йдеться: «Реагуючи на порушення міською владою конституційних прав і свобод гарантованих Конституцією громадянам України, відключення в Івано-Франківську з 19 серпня до 20 вересня 2010 року гарячої води в будинках, які обслуговуються централізованим опаленням є незаконним».

У зв’язку з цим «пористи» вимагають: заборонити немотивоване відключення гарячої води жителям міста, які користуються послугами «Теплокомуненерго»; перевірити порядок розрахунку та перелік витрат, що входять до тарифу за послуги ТКЕ. Також, зважаючи на монопольне становище цього комунального підприємства та заборону міської влади у наданні дозволів жителям міста на встановлення індивідуального опалення, а також соціальну напругу, яка виникає із звичайної комунальної безгосподарності, просять прокуратуру міста здійснити перевірку фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Теплокомуненерго».

«В місті за каденції В. Анушкевичуса розкрадають гектарами землю, систематично зриваються опалювальні сезони. Івано-Франківськ – єдине місто в Україні, де була відключена гаряча вода, де в навчальний рік всі садочки та школи почали сезон без гарячої води», - заявив на прес-конференції голова політради ІФ ЩЩ ГП «Пора» Руслан Коцаба.

До слова, в Івано-Франківську ціна за 1 куб. м. гарячої води коштує 20 грн., в той час, як у Києві ціна за 1 куб. м. гарячої води сягає 11 грн.

За словами Р. Коцаби, прокуратура міста повинна перевірити порядок таких тарифів.

«21 жовтня – останній термін, до якого прокуратура повинна дати відповідь. Ми бачимо, що прокуратуру теж хочуть зробити заручником політиків. Поки що цього не спостерігаємо в Івано-Франківську, але очікуємо», - заявив голова політради. Р. Коцаба.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи