Проти мера Івано-Франківська порушать кримінальну справу?

Порушити кримінальну справу щодо діючого мера міста Віктора Анушкевичуса та притягнути його за службові злочини до передбаченої законом відповідальності вимагає Івано-Франківська обласна рада Громадянської партії «Пора». З відповідним відкритим зверненням вона звернулася до прокурора міста, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Зокрема, у зверненні йдеться: «Реагуючи на порушення міською владою конституційних прав і свобод гарантованих Конституцією громадянам України, відключення в Івано-Франківську з 19 серпня до 20 вересня 2010 року гарячої води в будинках, які обслуговуються централізованим опаленням є незаконним».

У зв’язку з цим «пористи» вимагають: заборонити немотивоване відключення гарячої води жителям міста, які користуються послугами «Теплокомуненерго»; перевірити порядок розрахунку та перелік витрат, що входять до тарифу за послуги ТКЕ. Також, зважаючи на монопольне становище цього комунального підприємства та заборону міської влади у наданні дозволів жителям міста на встановлення індивідуального опалення, а також соціальну напругу, яка виникає із звичайної комунальної безгосподарності, просять прокуратуру міста здійснити перевірку фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Теплокомуненерго».

«В місті за каденції В. Анушкевичуса розкрадають гектарами землю, систематично зриваються опалювальні сезони. Івано-Франківськ – єдине місто в Україні, де була відключена гаряча вода, де в навчальний рік всі садочки та школи почали сезон без гарячої води», - заявив на прес-конференції голова політради ІФ ЩЩ ГП «Пора» Руслан Коцаба.

До слова, в Івано-Франківську ціна за 1 куб. м. гарячої води коштує 20 грн., в той час, як у Києві ціна за 1 куб. м. гарячої води сягає 11 грн.

За словами Р. Коцаби, прокуратура міста повинна перевірити порядок таких тарифів.

«21 жовтня – останній термін, до якого прокуратура повинна дати відповідь. Ми бачимо, що прокуратуру теж хочуть зробити заручником політиків. Поки що цього не спостерігаємо в Івано-Франківську, але очікуємо», - заявив голова політради. Р. Коцаба.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи