На Івано-Франківщині робота із заготівлі лісу проводиться вкрай незадовільно

На Прикарпатті заготовлятимуть лісодеревину з використанням канатних трелювальних установок. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

«На Івано-Франківщині робота із заготівлі лісу проводиться вкрай незадовільно», - на цьому наголосив головаІвано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. «Ми здійснюємо заготівлю лісу варварським методом. Зрубали деревину і трактор тягне її, при цьому знищуються молоді насадження. Вся Європа для заготівлі лісу вже давно використовує канатні дороги», - зазначив він.

Враховуючи такий позитивний досвід, голова облдержадміністрації дав завдання виготовити спеціальну канатну трелювальну установку і на Прикарпатті. З наступного року, за словами Михайла Вишиванюка, лісівники краю заготовлятимуть деревину лише з використанням такої установки. Її особливості будуть обговорювати на обласному семінарі за участю працівників держлісгоспів, який запланований на 23 вересня.
Крім того, керівник області одним із першочергових завдань вважає будівництво доріг у лісі. Адже наявність доріг, переконаний Михайло Вишиванюк, сприятиме розвитку туризму на Прикарпатті, дасть змогу проводити протипожежні заходи та покращити догляд за лісом. «Коли є дороги, то є можливість на іншому рівні проводити санітарні рубки лісу. Таких рубок потребують на Прикарпатті місця, де ростуть всохлі смереки».

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи