Держкомтелерадіо прогнозує падіння обсягів українського книговидання на 30%

Заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Анатолій Мураховський прогнозує падіння обсягів українського книговидання на 30% до кінця цього року, — повідомляє кореспондент „ОстроВ”.  

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції у Львові з нагоди відкриття Форуму видавців.  

„„Економічна криза, яка торкнулась всіх сторін нашого життя, вона дуже сильно вразила книговадивничу галузь… Ми очікуємо до кінця року приблизно на 30% падіння по тиражам і по назвам виробництва книжкової продукції”, — сказав Анатолій Мураховський. 

За його словами, з одного боку українці не мають коштів на купівлю книг, а з іншого є нелегальне ввезення книжок з-за кордону. „Нелегально ввезена література в Україну підриває основи наших книговидавців”, — сказав він.  

Для підтримки українських видавців Державний комітет телебачення та радіомовлення розробляє програму підтримки української книги, яка буде подана на затвердження уряду. „Сподіваюсь, що у разі прийняття такої програми для популяризації української книги, серед заходів такого характеру буде і Форум видавців”, — сказав Анатолій Мураховський.   

Заступник голови Держкомтелерадіо також відзначив зацікавленість видавців до участі у Форумі видавців у Львові. „В нашій молодій країні це найстаріша книжкова виставка. І безперечно вона привертає увагу не тільки львів’ян, а й весь західний регіон, всю Україну”, — сказав він.     

Нагадаємо, що 17 Форум видавців у Львові триватиме 15-19 вересня.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи