Чи сприяють заняття фітнесом зменшенню ваги?






Сьогодні фітнес – один з найпопулярніших занять спорту для підтримання форми  та корекції фігури у жіночої половини Івано-Франківська.  У чому його популярність? Та скільки коштує ця розкіш? Ці питання вирішив з’ясувати кореспондент «ОстроВа».

Дослідження експертів  показали, що жінки в порівнянні з чоловіками більш схильні до збільшення ваги. І не тому, що жінки їдять більше, ніж чоловіки. Просто  вважається, що приріст ваги спричиняють жіночі гормони, які з часом піддаються певному дисбалансу. Фахівці вважають, що цей дисбаланс гормонів викликає нездоровий спосіб життя.

Сьогодні більшість жінок європейського світу страждають на різке збільшення ваги. У США вже оголошена епідемія жіночого ожиріння, і кинуті мільярди доларів на попередження цієї небезпеки для жіночого населення країни.

Це пояснюється тим, що гормональний дисбаланс у жінок cпостерігається в тих  країнах, де представниці прекрасної статі не мають часу чи змоги піклуватися про себе, дотримуватися правильного харчування та регулярно займатися фізичними вправами. Окрім неправильного харчування і відсутності регулярної фізичної активності, на емоційному та фізичному стані жінки позначається і активний нічний відпочинок.

Тому так важливо, для жіночої половини людства, у стані постійних стресів знаходити час для себе та займатися фізичними вправами. Сьогодні, найоптимальнішим варіантом вважається фітнес, який поєднує в собі комплекс вправ, які направлені на корекцію проблемних ділянок тіла. Адже, легше підтримувати форму, аніж скинути набрані за місяць чи за рік кілограми. До заняття фітнесом слід підготуватися: за дві години обмежити себе в їді, для того, щоб не обтяжувати органи травлення, а сконцентрувати усі свої сили на спалювання калорій. Також після фітнесу, не бажано вживати їжу ще дві години, так як організм прагне поповнити запас втраченої енергії, і засвоює його з подвійною силою.

За годину заняття фітнесом людина втрачає не вагу, а надлишок води, яка набралася в організмі. Перші 20 хвилин організм «розігрівається», і тільки починає настроюватися на хвилю фізичної нагрузки, тоді, як процес схуднення  починається тільки після вправ. Якщо жінка займається фітнесом вже декілька років, то м’язи спалюють вдвічі більше калоріїв, навіть тоді, коли вона не займається вправами.

«Сьогодні 70 % жінок Івано-Франківська займаються фітнесом для корекції фігури, тоді, як лише 30%  - для підтримання фізичної форми. Це пов’язано з цілою індустрією краси, яку ми можемо спостерігати по телебаченню чи в глянцевих журналах, і це спонукає більшість жінок зайнятися власною фігурою. Сьогодні модно бути здоровим та гарно виглядати. А краса, як відомо починається зі здоров’я» - підкреслює Ельвіра Красілова, інструктор з фітнесу місцевого фітнес-центру.

Сьогодні індивідуальне заняття з інструктором коштує від 50 до 150 грн., за годину, в залежності від рівня елітності фітнес-клубу та майстерності самого інструктора. Групові -  коштують від 15 грн., за заняття, або можна  придбати абонемент за 150 грн., який розтягується на три місяці, в залежності, скільки раз на тиждень займатися фітнесом.

У Івано-Франківську є два рівня фітнес-центрів. Перший рівень фітнес-клубу, найчастіше розміщується у спортзалах дитячих садочків чи шкіл. По-перше, це вигідно самому інструктору, який може так розпочати власну справу, а по-друге – школам чи дитячим садкам, яким завжди не вистачає фінансування, і які змушені здавати в оренду шкільні спортзали. До того ж ціни помірні: 150-200 грн., за місяць в якості абонемента.

Другий рівень фітнес-центрів мають власне приміщення та весь необхідний інвентар та обладнання для заняття фітнесом, комбінуючи, наприклад, силові вправи разом із вправами з м’ячем  або на тренажерах. Тут ціни коливаються від 500 грн., в місяць за абонемент. Однак, для того, щоб залучити клієнтів, абонемент може розтягуватися на чотири місяці, і додатково клієнт може отримати безкоштовне заняття, якщо регулярно будете займатися фітнесом. Найчастіше перше пробне заняття є безкоштовним.

Як зазначає Ельвіра Красілова: «Найбільший «бум» на запис щодо занять фітнесу починається в лютому і триває до закінчення квітня. Це пояснюється тим, що зимою найчастіше набирається декілька зайвих кілограм, а весною, хочеться привести своє тіло у форму». Однак, організм погано ставиться до процесу раптового схуднення чи збільшення ваги, так як шкіра не встигає адаптуватися до цього процесу, і тому утворюються «стрії» або «розтяжки». Оптимальне вважається зниження ваги до чотирьох кілограм щомісяця.

Сьогодні у Києві та Москві два рази на рік відбуваються фітнес-конвенції, на яких інструктори міжнародного класу показують нові напрямки фітнесу. На даний час, такою новинкою є напрям «ніа». Його особливість полягає в тому, що там немає певних вправ, а заняття базується на людській психології. Наприклад, задається фраза, і людина виконує її, як розуміє. Сьогодні  у фітнес все більше залучаються елементи різних стилів танцю та предмети багатьох тінейджерів, такі як скейт чи коньки. Завдяки таким елементам утворився такий напрямок, як шейпінґ – вправи з спортивним інвентарем для певної групи м’язів, та стрип-денс, який пов’язує пластику стриптизу з базовими елементами деяких танців.

Як зазначає Євген Боженко, адміністратор фітнес-клубу «Аврора»: «Заняття фітнесом знімає нервове та емоційне напруження, масажує внутрішні органи, покращує серцево-судинну та дихальну системи. Тому що, до складу нього входять вправи різної складності на різні проблемні ділянки фігури під певний ритм музики».

Однак, не слід вважати, що почавши займатися фітнесом людина відразу скине пару зайвих кілограм, і відкоректує свою фігуру, на заздрість усім голлівудським зіркам. Це перш за все постійна праця над собою, над своєю силою волі, яка лише з часом сформується у бездоганну фігуру.

 

Людмила Ходоровська, «ОстроВ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи