Мєдвєдєв подарував унікальну нагоду для демострації сили. Огляд преси






«Кращої нагоди для полум'яного піару й самореклами, ніж подарував українським політикам Дмітрій Анатольєвіч, годі в сезон серпневих відпусток і придумати, - пише газета «Галицький Корепондент». - Тож днями було скликано позачергову сесію Івано-Франківської ОДА, на якій кожен охочий міг дати гідну відсіч російському ведмедю й порвати сорочку на грудях за Україну просто у прямому ефірі ОТБ «Галичини». Врешті, депутати ухвалили заяву з осудом агресивних висловлювань керівника Росії і спроб втручання у внутрішні справи України.

Втім, у виступах обранці були відважніші, ніж у самому документі. Представник УНП Василь Головчак говорив про загрозу війни, кунівець Богдан Борович закликав Президента запровадити військовий стан. Лідер фракції БЮТ безстрашно лаяв Мєдвєдєва «кремлівским карликом».

Всі прикарпатські газети не оминули цієї теми, як і політики, що красувалися в повній бойовій готовності дати відсіч «кремлівським яструбам». З приводу такої унікальної нагоди повилазили всі, особливо чиновники, які засуджуючи Медведева, потроху замасковують свої прорахунки в господарській діяльності.

«20 млн.гривень викинули в спортивний проект – Льодовий палац спорту ім. Степана Бандери в Калуші, - пише газета «Івано-Франківський Оглядач». - Як виявилося, сьогодні він нікому не потрібний…Виявилося, що заробляти за місяць він мав в межах 100 тисяч гривень…Витрати чиновники порахували. Відтак дивує те. Що лічать у нас заднім числом. Чи могло 60-тисячне містечко забезпечити відвідуваність гнастільки, щоб перекрити усі витрати по обслуговуванню палацу?..Тим часом місцеві комунальники погрожують в любий момент відключити льодовий палац від мережі електропостачання. Критична точка назріває».

 

Не краща ситуація і у чиновників державного рівня. Особливо коли це стосується золотовалютного запасу. Газета «Галицький Кореспондент» пише:

«Рівно десять років тому Україна увійшла до списку 40 золотодобувних країн світу. Але пробула в ньому недовго. Рудник у селі Мужієво Закарпатської області не працює. Добування золота виявилося для державної компанії... збитковим. Майже 50 тонн дорогоцінного металу лише у мужієвській копальні в Карпатах чекають нових старателів і кращих часів... Тож наразі українське золото чекає кращих часів, щоб бути добутим з-під землі. Можливо, уже в іншому місці. І, напевно, без участі держави. Було б бажання. Золото, кажуть, є. Навіть у закритій Мужіївській копальні його залишилося від 30 до 50 тонн. Та навіть у відвалах і хвостосховищах - ще біля тонни».

Тим часом журналісти з газети «Репортер» помітили дивну тенденцію – в Івано-Франківську пропали горобці:

«Той факт, що популяція цього виду зменшилася, підтвердив і директор івано-франківського краєзнавчого музею, чи не єдиний місцевий орнітолог, Ярослав Штиркало. «Це явище давно стало характерним не лише для нашого міста, але й для багатьох європейський міст», – говорить він. – Якщо хтось запідозрив у зник-ненні горобців екофактори, то серед причин, які вплинули на цих птахів, немає жодних екологічних патологій. Чинників є багато. Але визначальним залишається зменшення кількості місць для гніздування...

У Франківську старі будинки зносяться, а на їх місці блискавично будуються нові і нові, за новими стандартами і технологіями. Балкони і лоджії все частіше засклені. А крони дерев підрізають за міськими параметрами, після чого птахам не комфортно лаштувати гнізда. «Коли зменшується кількість місць для гніздування, тоді, на жаль, зменшується й число популяції. Гніздових пар стає значно менше. Це призводить до зменшення чисельності даного виду», – каже Штиркало», - повідомляє газета.

І якщо горобців поменшало, то ось людей-попрошайок на вулицях міста явно побільшало.

«Інваліда, котрий внаслідок нещасного випадку втратив руки та ноги, примушували до жебракування, відбираючи всі отримані від милосердних людей гроші, - пише обласний тижневик «Галичина». - 30-річного громадянина Росії його кривдник — громадянин Республіки Молдови фактичного викрав зі спецінтернату і привіз до Івано-Франківська. Тут каліку на інвалідному візку практично щодня в будь-яку пору року вивозили на одну з вулиць з пожвавленим рухом транспорту при в’їзді до обласного центру, і там він цілий день змушений був випрошувати гроші у водіїв. Щоби викликати у людей більшу жалість, відповідно й збільшити розмір милостині, у холодну пору чоловікові забороняли тепло одягатися, а у спеку, навпаки, надягали на голову кашкет. Це десь спрацьовувало, бо в середньому він міг назбирати до тисячі гривень за день. А траплялося, що сума пожертв сягала двох з половиною тисяч гривень. Проте, як уже писали, з цих грошей інвалід не отримував ані копійки. Коли ж він пробував обурюватися, то «господар» вгамовував його стусанами.

Врешті-решт безбідне життя молдованина закінчилося. Його затримали співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, УМВС в області. Порушено кримінальну справу за ч.1 ст.149 ККУ — торгівля людьми, яка передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі».

 

Василь Хомяк, «ОстроВ»

 

 

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи