Влада Тернополя взялася за контроль цінової ситуації на цукор



В Тернопільській ОДА відбулося засідання обласної робочої групи з врегулювання цінової ситуації на споживчому ринку, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

В процесі обговорення було прийнято рішення доручити державній інспекції з контролю за цінами в області продовжити роботу щодо недопущення повторних порушень при дотриманні граничного рівня торговельних надбавок при реалізації регульованих продуктів харчування, а також тримати на особливому контролі цінову ситуацію на цукор.

Головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації рекомендовано вжити заходів до сільськогосподарських виробників, які без відповідного декларування реалізують цукор, обґрунтувати необхідність дотування та пільгування агропромислової продукції (молока, м’яса) та підготувати відповідні пропозиції для Міністерства аграрної політики України.

Планується також сформувати перелік фермерських та сільськогосподарських підприємств, які мають залишки цукру і можуть  заключити угоди  з підприємствами оптової та роздрібної  торгівлі на одержання цукру для забезпечення потреб населення в 2009-2010 роках.

Державній податковій адміністрації в області запропоновано, спільно із головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрації, проаналізувати питання щодо реалізації залишків цукру, виробленого в області  з метою усунення дії «тіньових схем» виробництва та реалізації вказаної продукції, повноти сплати податків; виявити оптових реалізаторів цукру для торгівлі на продовольчих ринках.

Зважаючи на наближення новорічних та різдвяних свят комісія доручила державній інспекції з контролю за цінами в області, управлінню у справах захисту прав споживачів налагодити проведення спільних перевірок з питань дотримання обґрунтованих цін та правил торгівлі ринками у передноворічні та передріздвяні дні.

Тернопільському міськвиконкому, виконкомам рад належить у ці дні організувати роботу комунальних ринків щодо дотримання встановлених рівнів цін на регульовані продовольчі товари.

 

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи