На Прикарпатті казначейство заблокувало рахунки на 55 мільйонів

На Прикарпатті казначейство заблокувало рахунки на суму 55 мільйонів гривень, - повідомляє "zaxid.net".

Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації, член політради «Нашої України» Микола Палійчук. За його словами, «у нас є неприємна річ, яка є в кінці року, яка не допомагає нам приймати рішення і працювати - це блокування всіх казначейських рахунків».
«Такого не було взагалі ніколи, – наголосив Палійчук. - У нас на рахунках сільських, міських, районних рад, обласної ради є кошти. Казначейство не проводить «платіжки», свідомо їх блокує. На сьогоднішній ранок таких «платіжок» назбиралось на 55 млн грн. «Платіжки» стоять в казначействі, а казначейство їх не проплачує».
Палійчук повідомив, що сьогодні створив робочу групу для перевірки роботи казначейства. «Я сьогодні згідно з Указом Президента, видав розпорядження про створення робочої групи, в яку ввійшли і правоохоронці. – додав він. - Ми будемо сьогодні йти до казначейства робити перевірку і наказувати тих людей, з чиєї вини не здійснювались проплати. Адже ми не заплатили за виконані роботи, і люди відповідно на підприємствах недоотримали зарплату. Це як принцип доміно».
Губернатор також повідомив, що сесію обласної ради, яка розпочала сьогодні роботу, запросили представника казначейства, який доповів би про ситуацію з розрахунками, однак ніхто з представників казначейства на сесію не прибув.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи