Аеропорт у Тернополі ремонтують "з прицілом" на Євро-2012



Проведення в Україні фінальної частини європейської першості з футболу у 2012 році дало поштовх до прискорення реконструкції тернопільського аеропорту, – повідомляє «УКРІНФОРМ».





За зиму в Тернополі взялися відремонтувати летовище, аби напередодні і в час проведення Євро-2012 воно змогло приймати літаки міжнародних авіаліній. За словами директора комунального підприємства «Тернопільавіаавтотранс» Юрія Малецького, аеропорт переходить на міжнародну систему координат, а згодом буде переобладнане і саме приміщення аеровокзалу. Отримані з обласного бюджету 1 млн 300 тисяч гривень, за його словами, дозволили летовищу майже вийти з кризи. Відтак, аеропорт готується приймати великі літаки. Після реконструкції у Тернополі зможуть приземлятися «Боїнг-737» та «Аеробус-320» із пасажирами до 180 осіб.


Нині тернопільський аеровокзал має пропускну спроможність 200 пасажирів за годину. Діє і пункт пропуску через державний кордон. Проте сам аеропорт, за словами його директора, потребує чимало нового обладнання для переоснащення. Зараз завершується облаштування VIP-залу, пасажирського терміналу, реконструкція кафе. Уже до нового року фахівці затвердять перехід на міжнародну систему координат WGS-84. Це дозволить здійснювати обслуговування літаків за світовими стандартами. Ремонтують і малий накопичувач для міжнародних перевезень, які у Тернополі планують здійснювати в Італію, Іспанію, Англію та Німеччину. Зараз тривають перемовини з фірмами-авіаперевізниками.

Тернопіль має унікальне географічне розташування. До Івано-Франківська, Чернівців, Рівного, Львова – майже однакова відстань. Трохи далі – Луцьк. Тобто, добиратися сюди зручно жителям майже всього західного регіону та туристам – гостям Євро-2012. Цим і хочуть скористатися в Тернополі, переобладнуючи аеропорт з прицілом на зростання авіапасажирських потоків. Тим паче, львівський аеропорт у рамках підготовки до Євро-2012 незабаром закриють на реконструкцію.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи