Аеропорт у Тернополі ремонтують "з прицілом" на Євро-2012



Проведення в Україні фінальної частини європейської першості з футболу у 2012 році дало поштовх до прискорення реконструкції тернопільського аеропорту, – повідомляє «УКРІНФОРМ».





За зиму в Тернополі взялися відремонтувати летовище, аби напередодні і в час проведення Євро-2012 воно змогло приймати літаки міжнародних авіаліній. За словами директора комунального підприємства «Тернопільавіаавтотранс» Юрія Малецького, аеропорт переходить на міжнародну систему координат, а згодом буде переобладнане і саме приміщення аеровокзалу. Отримані з обласного бюджету 1 млн 300 тисяч гривень, за його словами, дозволили летовищу майже вийти з кризи. Відтак, аеропорт готується приймати великі літаки. Після реконструкції у Тернополі зможуть приземлятися «Боїнг-737» та «Аеробус-320» із пасажирами до 180 осіб.


Нині тернопільський аеровокзал має пропускну спроможність 200 пасажирів за годину. Діє і пункт пропуску через державний кордон. Проте сам аеропорт, за словами його директора, потребує чимало нового обладнання для переоснащення. Зараз завершується облаштування VIP-залу, пасажирського терміналу, реконструкція кафе. Уже до нового року фахівці затвердять перехід на міжнародну систему координат WGS-84. Це дозволить здійснювати обслуговування літаків за світовими стандартами. Ремонтують і малий накопичувач для міжнародних перевезень, які у Тернополі планують здійснювати в Італію, Іспанію, Англію та Німеччину. Зараз тривають перемовини з фірмами-авіаперевізниками.

Тернопіль має унікальне географічне розташування. До Івано-Франківська, Чернівців, Рівного, Львова – майже однакова відстань. Трохи далі – Луцьк. Тобто, добиратися сюди зручно жителям майже всього західного регіону та туристам – гостям Євро-2012. Цим і хочуть скористатися в Тернополі, переобладнуючи аеропорт з прицілом на зростання авіапасажирських потоків. Тим паче, львівський аеропорт у рамках підготовки до Євро-2012 незабаром закриють на реконструкцію.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи