На Тернопільщині «заморожені» кошти облавтодору на рахунках Держказначейства



Голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь доручив обласній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій вивчити питання щодо можливості виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету для фінансування заходів з ліквідації ожеледиці та снігових заметів на дорогах області, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.


«На рахунках Держказначейства «заморожено» 8 мільйонів гривень, які ДП "Тернопільський облавтодор" планувало використати для закупівлі пально-мастильних матеріалів, запасних частин, інших необхідних матеріалів, виплати зарплати. Це створює реальну загрозу проведенню робіт з зимового утримання автомобільних доріг та забезпечення безперебійного руху автотранспорту на автомобільних дорогах загального користування області», - каже Юрій Чижмарь.

Він також повідомив, що у понеділок доповів про існуючу проблему Прем’єр-міністрові України Юлії Тимошенко, під час її перебування в Тернополі.

«Однак, проблема так і залишилася невирішеною. Тому обласна державна адміністрація змушена, фактично, перебрати на себе функції Уряду та шукати шляхи розв’язання ситуації яка виникла. І ми їх мусимо знайти, адже зимова погода не жартує», - зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації.

Планується, що ініційоване з цього питання Юрієм Чижмарем засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій вивчити питання відбудеться вже сьогодні, 24 грудня.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи