Тернопільська ОДА ставить перед Урядом питання про розблокування рахунків у Держказначействі



Тернопільська ОДА ставить перед Урядом питання про розблокування рахунків у Держказначействі, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі облдержадміністрації.

«Наші підрозділи та органи виконавчої влади мають кошти на рахунках, але Держказначейство або не приймає платіжні документи до проплати, або приймає, та не проводить платежі, посилаючись на різні причини», - повідомив голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь.

При цьому він приводить аналогію з випадком, коли людина поклала кошти на банківський депозит, але не може їх згодом отримати. В подібній ж ситуації зараз опинилися органи влади.

«Ми отримали минулого тижня ряд скарг від громадян, в яких йдеться про стан доріг, у зв’язку з опадами снігу та ожеледицею. Ситуація ж така – служба автомобільних доріг області має протибуксуючі матеріали: сіль, пісок, але не в змозі забезпечити підвідомчі райавтодори паливно-мастильними матеріалами. Солярки немає! Гроші на рахунку є, а от використати їх на купівлю паливно-мастильних матеріалів неможливо, бо Держказначейство не проводить платежів», - зазначає керівник області.

Мала надія, що хтось, у кризовий період та ще й наприкінці фінансового року дасть паливо державній установі в борг. 

«Я вчора говорив про це й з Прем’єр-міністром України. Адже якщо буде вдень плюсова температура, а вночі – мороз, то ожеледиця нам гарантована, а відтак – складна ситуація на дорогах. Ми будемо просити людей у такому випадку обмежити пересування приватним автотранспортом, але паралельно, ставимо перед Кабміном і Держказначейством питання про розблокування рахунків автодорів, щоб вони могли забезпечувати безпеку на дорозі», - повідомив Юрій Чижмарь.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи