Тернопільська ОДА ставить перед Урядом питання про розблокування рахунків у Держказначействі



Тернопільська ОДА ставить перед Урядом питання про розблокування рахунків у Держказначействі, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі облдержадміністрації.

«Наші підрозділи та органи виконавчої влади мають кошти на рахунках, але Держказначейство або не приймає платіжні документи до проплати, або приймає, та не проводить платежі, посилаючись на різні причини», - повідомив голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь.

При цьому він приводить аналогію з випадком, коли людина поклала кошти на банківський депозит, але не може їх згодом отримати. В подібній ж ситуації зараз опинилися органи влади.

«Ми отримали минулого тижня ряд скарг від громадян, в яких йдеться про стан доріг, у зв’язку з опадами снігу та ожеледицею. Ситуація ж така – служба автомобільних доріг області має протибуксуючі матеріали: сіль, пісок, але не в змозі забезпечити підвідомчі райавтодори паливно-мастильними матеріалами. Солярки немає! Гроші на рахунку є, а от використати їх на купівлю паливно-мастильних матеріалів неможливо, бо Держказначейство не проводить платежів», - зазначає керівник області.

Мала надія, що хтось, у кризовий період та ще й наприкінці фінансового року дасть паливо державній установі в борг. 

«Я вчора говорив про це й з Прем’єр-міністром України. Адже якщо буде вдень плюсова температура, а вночі – мороз, то ожеледиця нам гарантована, а відтак – складна ситуація на дорогах. Ми будемо просити людей у такому випадку обмежити пересування приватним автотранспортом, але паралельно, ставимо перед Кабміном і Держказначейством питання про розблокування рахунків автодорів, щоб вони могли забезпечувати безпеку на дорозі», - повідомив Юрій Чижмарь.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи