Тернопільщина вимагає в уряду грошей на програму молодіжного кредитування



Тернопільська обласна Рада, за пропозицією депутата "нашоукраїнця", очільника ВМГО «Молодіжний Союз Наша Україна» Степана Барни, звернулася до Кабінету Міністрів України з вимогою виділти кошти з державного бюджету на виконання Програми забезпечення молоді житлом, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Нашої України.

У зверненні, зокрема, йдеться: «Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2002 року № 1089 «Про затвердження програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки» в Тернопільській області реалізується регіональна Програма розвитку молодіжного житлового кредитування на будівництво (реконструкцію) житла на 2003-2012 роки.

З початку реалізації Програми на її фінансування було залучено 13 279,40 тис. грн. з Державного бюджету та 3 906,39 тис.грн. з місцевих бюджетів, що дало змогу забезпечити пільговими кредитами на будівництво (реконструкцію) та придбання 125 сімей та одиноких молодих громадян.

На даний час згідно постанов Кабінету Міністрів України від 07.10.2009 року № 1106 та № 1100 здійснено перерозподіл коштів Стабілізаційного фонду із спрямуванням їх на часткову компенсацію відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам для будівництва (реконструкції) і придбання житла та на надання пільгових довгострокових державних кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам відповідно.

Впровадження вищевказаних постанов є вкрай важливим для нашого регіону. Це надасть можливість профінансувати зобов'язання по договорам про надання часткової компенсації та дозволить розпочати надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла, які в поточному році не надавались у зв'язку з відсутністю фінансування з державного бюджету.

Враховуючи вищевикладене, просимо Вас сприяти виділенню коштів з державного бюджету на виконання Програми забезпечення молоді житлом та на часткову компенсацію відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам для будівництва (реконструкції) і придбання житла».

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи