Виборчі дільниці Тернопілля недостатньо забезпечені медаптечками та засобами пожежогасіння







На Тернопільщині недостатньо забезпечені виборчі дільниці аварійним освітленням, медичними аптечками та засобами пожежегасіння, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Як повідомив голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь, з метою належного забезпечення виборчого процесу створено робочу групу, до складу якої увійшли працівники ОДА, обласної та міської ради, обласних установ та організацій.   

«В області наявні у необхідній кількості виборчі скриньки. Комісії забезпечені приміщеннями та оргтехнікою. Проводиться щотижневий моніторинг стану матеріально-технічного забезпечення виборчих комісій», - каже Юрій Чижмарь.

Водночас голова Тернопільської ОДА відзначив, що викликає занепокоєння стан забезпечення виборчих комісій телефонним зв'язком, відповідно до вимог ЦВК.

Недостатньо забезпечені виборчі дільниці аварійним освітленням, медичними аптечками та засобами пожежогасіння.

До 21 грудня поточного року окружними виборчими комісіями буде утворено 1173 дільничні виборчі комісії, тому органами виконавчої влади та місцевого самоврядування необхідно вжити заходів для створення всім виборчим комісіям відповідних умов для вирішення покладених на них Законом завдань: провести інвентаризацію приміщень, при необхідності здійснити їх ремонти, забезпечити безперебійним електро- та теплопостачанням…

Необхідно також заздалегідь опрацювати питання забезпечення виборчих комісій транспортом, необхідними матеріалами для облаштування кабінок для голосування. Центральною виборчою комісією затверджені кошториси для окружних виборчих комісій в сумі 4,5 млн. гривень для вирішення вказаних проблем.

Юрій Чижмарь відзначив, що область працює над виконанням тих функцій, пов’язаних із виборчим процесом, які покладає на владу закон.

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи