На Тернопільщині за 3 роки для інвалідів-чорнобильців не виділили жодної квартири



Вже три роки не виділяються кошти з державного бюджету на забезпечення житлом постраждалих, а черга лише інвалідів і дітей-інвалідів складає 78 чоловік. Тернопільська міська рада не виділила для інвалідів-чорнобильців жодної квартири, -  повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.
Голова обласної державної адміністрації Юрій Чижмарь до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС провів зустріч з активом обласної організації Всеукраїнської громадської організації „Союз. Чорнобиль. Україна”.

У зустрічі також взяли участь керівники головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, головного управління Пенсійного Фонду України в області.
Начальник головного управління праці та соціального захисту населення Софія Погоріла відзначила, що робота щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, має системний характер та перебуває на постійному контролі обласної державної адміністрації, органів соціального захисту.
Представники обласної організації Всеукраїнської громадської організації „Союз. Чорнобиль. Україна” окреслили проблемні питання, які хвилюють чорнобильську громадськість, та звернулися до голови облдержадміністрації з проханням щодо сприяння у їх вирішенні.
Зокрема, вже три роки не виділяються кошти з державного бюджету на забезпечення житлом постраждалих, а черга лише інвалідів і дітей-інвалідів складає 78 чоловік. Тернопільська міська рада не виділила для інвалідів-чорнобильців жодної квартири.
Вперше за всі післячорнобильські роки в 2009-му не виділялися кошти з державного бюджету на обласні, Чортківську і Заліщицьку районні лікарні для безплатного забезпечення ліками постраждалих ліквідаторів. Обсяги оздоровлення дітей і дорослих з кожним роком зменшуються.
Мають місце масові звернення ліквідаторів у судові органи з питань пенсійного забезпечення, а саме невідповідності призначених пенсій вимогам Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”. Говорилося і про інші проблеми.
Голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь, відповідаючи на  запитання та окреслюючи шляхи  вирішення проблем, зауважив, що значна їх частина відноситься до відання центральних органів влади, зокрема Кабінету Міністрів України. Зі свого боку обласна державна адміністрація неодноразово зверталася до уряду, в тому числі й щодо вирішення вищезазначених проблем, проте безрезультатно.
А стосовно питань, які відносяться до компетенції місцевих органів влади, голова облдержадміністрації доручив керівникам структурних підрозділів опрацювати порушені проблеми, знайти шляхи їх вирішення, працювати над зменшенням кількості скарг та посилити увагу до проблем учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи