Прокуратуру міста Івано-Франківська звинувачують у покриванні зловживань міськвиконкому






Майже два роки прокуратура міста Івано-Франківська не реагувала належним чином на порушення законності з боку керівництва Івано-Франківського міськвиконкому, - вважає депутат Івано-Франківської міської ради В.Стасюк (фракція БЮТ), опублікувавши своє звернення в газеті «Вечірній Івано-Франківськ».

Депутат В.Стасюк стверджує, що через незаконні рішення міськвиконкому значних фінансових збитків зазнали кілька сотень бюджетних установ та організацій, в т.ч. – медичні заклади, університети, коледжі, технікуми, заклади профтехосвіти та інші навчальні установи, а також обласна рада,  облдержадміністрація та її управління і відділи, правоохоронні органи (судові інстанції, міліція, Служба безпеки України).

Зокрема йдеться про рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №281 від 25.05.07р. «Про встановлення рівня рентабельності на комунальні послуги» для бюджетних установ і організацій, що фінансуються з міського бюджету, було встановлено граничний рівень рентабельності до економічно обґрунтованих витрат на послуги теплопостачання та підігрів води – 30%, а для інших категорій споживачів (в т.ч. бюджетних установ, які фінансуються з державного та обласного бюджетів) – 50%. У тому ж (2007) році, 20 грудня, міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом підписане ще одне рішення міськвиконкому за №619, яким надано право встановлювати згадані вище рівні рентабельності (30% і 50% для різних категорій бюджетних установ) міському комунальному підприємству «Івано-Франківськтепло- комуненерго».

В.Стасюк скерував депутатське звернення прокуророві Івано-Франківська В. Янку, а копії – прокуророві Івано-Франківської області М. Гошовському, Генеральному прокуророві України О. Медведьку, голові Головного контрольно-ревізійного управління України М. Сивульському, голові Івано-Франківської обласної ради І. Олійнику та голові Івано-Франківської обласної державної адміністрації М. Палійчуку, в якому вимагає:

1.Порушити кримінальну справу за фактом навмисного нанесення багатомільйонних збитків державі (обласному та державному бюджетам) протягом 2007 - 2009 років через незаконно завищені тарифи на послуги теплопостачання та підігрів води в м. Івано-Франківськ.

2.Притягнути винних посадових осіб до відповідальності за свідоме порушення Конституції та законів України згідно з чинним законодавством за заподіяння шкоди державі в особливо великих розмірах.

Сайт «ОстроВ» напередодні повідомляв про активізацію депутатської фракції БЮТ в Івано-Франківській міській раді і, зокрема, депутата В.Стасюка проти міського голови В.Анушкевичуса та очолюваного ним міського виконавчого комітету.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи