Прокуратуру міста Івано-Франківська звинувачують у покриванні зловживань міськвиконкому






Майже два роки прокуратура міста Івано-Франківська не реагувала належним чином на порушення законності з боку керівництва Івано-Франківського міськвиконкому, - вважає депутат Івано-Франківської міської ради В.Стасюк (фракція БЮТ), опублікувавши своє звернення в газеті «Вечірній Івано-Франківськ».

Депутат В.Стасюк стверджує, що через незаконні рішення міськвиконкому значних фінансових збитків зазнали кілька сотень бюджетних установ та організацій, в т.ч. – медичні заклади, університети, коледжі, технікуми, заклади профтехосвіти та інші навчальні установи, а також обласна рада,  облдержадміністрація та її управління і відділи, правоохоронні органи (судові інстанції, міліція, Служба безпеки України).

Зокрема йдеться про рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №281 від 25.05.07р. «Про встановлення рівня рентабельності на комунальні послуги» для бюджетних установ і організацій, що фінансуються з міського бюджету, було встановлено граничний рівень рентабельності до економічно обґрунтованих витрат на послуги теплопостачання та підігрів води – 30%, а для інших категорій споживачів (в т.ч. бюджетних установ, які фінансуються з державного та обласного бюджетів) – 50%. У тому ж (2007) році, 20 грудня, міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом підписане ще одне рішення міськвиконкому за №619, яким надано право встановлювати згадані вище рівні рентабельності (30% і 50% для різних категорій бюджетних установ) міському комунальному підприємству «Івано-Франківськтепло- комуненерго».

В.Стасюк скерував депутатське звернення прокуророві Івано-Франківська В. Янку, а копії – прокуророві Івано-Франківської області М. Гошовському, Генеральному прокуророві України О. Медведьку, голові Головного контрольно-ревізійного управління України М. Сивульському, голові Івано-Франківської обласної ради І. Олійнику та голові Івано-Франківської обласної державної адміністрації М. Палійчуку, в якому вимагає:

1.Порушити кримінальну справу за фактом навмисного нанесення багатомільйонних збитків державі (обласному та державному бюджетам) протягом 2007 - 2009 років через незаконно завищені тарифи на послуги теплопостачання та підігрів води в м. Івано-Франківськ.

2.Притягнути винних посадових осіб до відповідальності за свідоме порушення Конституції та законів України згідно з чинним законодавством за заподіяння шкоди державі в особливо великих розмірах.

Сайт «ОстроВ» напередодні повідомляв про активізацію депутатської фракції БЮТ в Івано-Франківській міській раді і, зокрема, депутата В.Стасюка проти міського голови В.Анушкевичуса та очолюваного ним міського виконавчого комітету.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи