Волинська міліція спільно з польською реалізують європроект «Разом безпечніше». Фото



Волинська міліція разом з польською поліцією реалізують європроект «Разом безпечніше», - повідомили «ОстроВ» в ВЗГ УМВС України у Волинській області.

В рамках міжнародної співпраці правоохоронці Люблінського воєводства та Волинської області днями підписали угоду, яка допоможе працівникам Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (НДЕКЦ) при УМВС отримати обладнання для дослідження наркотиків, а полякам - автомобілі переслідування і пересувні центри моніторингу. Проект здійснюється у рамках Програми транскордонної співпраці „Польща-Білорусь-Україна 2007-2013” та передбачає отримання коштів від Євросоюзу на вдосконалення матеріально-технічної бази правоохоронних органів країн-учасниць.

Лідером та координатором проекту є польська сторона, яка взяла на себе всі фінансові витрати та підготовку необхідних документів на подачу заявки щодо участі у цій Програмі. Крім того, люблінські поліцейські зобов’язалися спільно з волинянами реалізовувати проект „Разом безпечніше”. Вони братимуть участь у відборі виконавця тендеру на закупівлю нового обладнання для НДЕКЦ, організують спільні семінари, навчання і візити, ділитимуться передовим європейським досвідом та інформацією, що сприятиме викриттю транскордонних злочинів. В першу чергу мова йде про торгівлю людьми, контрабанду наркотиків, незаконну міграцію.

Уповноважений Люблінського воєводського коменданта поліції з питань контактів з міліцією України Томаш Бєлєцкій розповів, що напередодні проведення Евро-2012 учасникам угоди корисно повчитися один в одного та ознайомитися із законодавством сусідніх країн, аби вчасно та ефективно реалізовувати всі заходи безпеки під час проведення футбольного турніру. Томаш Білецький також зазначив, що дуже задоволений співпрацею з волинською міліцією, яка, до речі, триває вже 6 років. Свідченням вдалого поєднання методів роботи люблінських та волинських міліціонерів є розшук та затримання польських злочинців, що переховувалися на території України та їх екстрадиція чи видворення на батьківщину.

Підписання угоди між начальником УМВС України у Волинській області Віктором Швидким та Люблінським воєводським комендантом поліції Даріушом Дзяло пройшло в дружній добросусідській атмосфері. Закордонні партнери відмітили, що це лише підготовчий етап на шляху до кінцевої мети проекту, реалізація якого триватиме два роки, хоча польська сторона сподівається, що перше обладнання для лабораторії, яка досліджуватиме наркотики, вдасться закупити вже у 2010 році.

Начальник Сектору Укрбюро Інтерполу Ігор Рябчиков розповів, що волинські міліціонери також покладають неабиякі надії на цей проект, адже він допоможе посилити матеріально-технічну базу Управління та отримати з фондів Європи додаткове фінансування на реалізацію нових методів боротьби зі злочинністю. До того ж це перший такий проект в Україні, виконання якого покладене на правоохоронні органи держав-сусідок. Це відзначив і високоповажний гість – представник Міністра внутрішніх справ Польщі при польському посольстві в Україні Вальдемар Ільчевський, котрий спеціально з Києва приїхав взяти участь у підписанні цієї важливої угоди.

 

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи