Надзвичайний і повноважний посол Австрії прибув до Івано-Франківська (фото)

5 жовтня відбулася зустріч мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса з Надзвичайним і Повноважним послом Австрії в Україні Маркусом Вукетічем, - повідомили кореспондента „ОстроВ” в прес-службі

МВК.
У розмові з Маркусом Вукетічем Міський голова Івано-Франківська відзначив важливість для нашого міста залучення іноземних інвестицій для впровадження багатьох проектів. Усі спільні проекти між підприємствами нашого міста та іноземними компаніями Віктор Анушкевичус намагається підтримати. Міський голова висловив сподівання, що Надзвичайний і Повноважний посол Австрії в Україні після зустрічі, що відбулася, радо сприятиме залученню до співпраці з Івано-Франківськом у різних галузях австрійських інвесторів. Також Віктор Анушкевичус подякував Маркусу Вукетічу за можливість, надану австрійською стороною, для цьогорічного відпочинку івано-франківських дітей в Австрії.
Посол Австрії в Україні зазначив, що у теперішні часи кризи, привабити інвесторів дуже непросто. Але, незважаючи на це, інвестування коштів в Україну з Австрії триває, адже австрійські інвестори вважають вкладення коштів в Україні є перспективним. Дуже важливим, на думку Маркуса Вукетіча, є також і те, що місцева влада Івано-Франківська сприяє співпраці між місцевими підприємствами та закордонними інвесторами.
Перший заступник міського голови Івано-Франківська Зіновій Фітель, розповів про те, що наразі в місті актуальним є питання утилізації відходів і, можливо, у його вирішенні зможуть допомогти австрійські підприємства, які працюють у цій сфері. А Зінаїда Федорук, заступник міського голови з гуманітарних питань, висловила бажання міської влади співпрацювати та перейняти досвід у Австрії щодо модернізації систем опалення в дитячих садках та школах міста. Це питання дуже зацікавило Маркуса Вукетіча, адже, за його словами, в Австрії практикується перехід на біопаливо. А, оскільки, в нашому регіоні є ліси, а також розвинуто сільське господарство, спалювання відходів якого є чудовим замінником газу, то перехід на біопаливо для нас є цілком доступним.
Наприкінці зустрічі Надзвичайний і Повноважний посол Австрії в Україні Маркус Вукетіч захоплено розповів про приємні враження, яке справив на нього Івано-Франківськ, висловив подяку за конструктивну розмову, а також пообіцяв зі свого боку активно сприяти залученню інвесторів в Україну загалом та Івано-Франківськ зокрема.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи