За два тижні Ющенко очолить масове сходження на Говерлу

В суботу, 18 липня, відбудеться традиційне щорічне сходження на Говерлу за участю Президента Віктора Ющенка, присвячене річниці ухвалення Декларації про суверенітет України, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі ОДА .

 

Очікується, що нинішнє сходження буде не менш велелюдним, ніж у попередні роки. Подолати непростий шлях на маківку Говерли разом із Віктором Ющенком зголосилися представники низки патріотично–налаштованих політичних сил. Активним учасником цьогорічного схо­дження виступила політична партія «Наша Україна».
 

Щоправда, наразі сценарій запланованих на 18 липня заходів доопрацьовують. Деталі походу будуть оприлюднені вже найближчим часом, обіцяють у «НУ». Відомо лише, що на Говерлу запросять представників обласних осередків партії. Передбачається також участь у підйомі керівництва «Нашої України». До сходження приєдналися також місцеві осередки патріотичних сил Прикарпаття, Львівщини, Закарпаття тощо. Водночас в окремих партіях вирішують, чи їхнім лідерам слід приєднатися до походу.
 

Водночас далеко не всі політичні організації, які позиціонують себе як українські патріотичні сили, долучились до символічного «єднання на Говерлі». Зокрема ВО «Свобода» в ці ж дні (17 та 18 липня) вшанує пам’ять курсантів старшинської школи УПА «Олені» та крайового провідника ОУН Карпатського краю Ярослава Мельника (псевдо «Роберт»), загиблих у 1946 році від рук енкаведистів. Відбудеться також патріотична акція «Яворина — 2009».

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи