Вдвічі скоротити кількість сільрад у Львівській області хоче губернатор

Голова Львівської ОДА Микола Кміть виступає за скорочення удвічі кількості сільських та селищних рад. Про він сьогодні, 17 червня, повідомив на зустрічі із головами сільських та селищних рад Пустомитівського району Львівської області, - повідомляє "ЗІК".

«Я скажу вам відверто: я проти того, щоб так багато було сільських та селищних рад. Вважаю, що їх повинно бути удвічі менше», – сказав Микола Кміть.
Водночас він відзначив, що сільські ради потрібно наділити більшими повноваженнями. Микола Кміть також наголосив, що Львівщина вже готувала відповідні доповнення та пропозиції до бюджетного кодексу України, а також до бюджету 2009 року. Також, із слів Кметя, два рази також було доручення від Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко внести відповідні зміни до бюджету, але ці доручення не були виконані.
Також Кміть наголосив, що більше податків мало б залишатися на місцях, зокрема податки на природні надра: воду, пісок, глину. «Щоб 10% від тих грошей з надр, які йдуть у Київ, залишалися на тих територіях, які володіють цими багатствами», – сказав Кміть.
Тоді, за його словами, не буде різних казусів, «коли Стрий перекриває воду Львову, ще хтось погрожує, що сміттєзвалище закриє. Дрогобицький район не дає добувати газ і нафту, бо каже, що машини дороги розбивають. Хоча вони десь в чомусь також і праві…», – каже губренатор.
За його словами, усі ці питання могла б вирішити адміністративна реформа. Голова Львівської ОДА також відзначив, що на його переконання, місцева влада повинна мати певні повноваження і щодо правоохоронних органів, а міста – вплив на муніципальну дружину.
«Тоді, коли люди обиратимуть мера на виборах, який буде мати вплив на правоохоронні органи, то він буде мати за що відповідати», – зазначив Кміть.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи