Фінансування реставрації музею у Львові припинили на півдорозі



Мінкультури відмовилося фінансувати реставрацію Музею національно-визвольних змагань у Львові, - повідомляє "Zaxid.net".

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до Міністерства культури та туризму України з проханням надати фінансову допомогу для проведення ремонтно-реставраційних робіт у Музеї національно-визвольних змагань. У відповідь на звернення міського голови міністерство відмовились фінансувати ремонтно-реставраційні роботи у Музеї національно-визвольних змагань, що на вул. Лисенка, 23а.

Минулоріч із бюджету державної субвенції на цей музей виділено 2 млн 800 грн. За ці кошти управління капітального будівництва Львівської міськради провели частину ремонтних робіт.

Як повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, зараз потрібні кошти на проект та створення експозиційного обладнання у Музеї національно-визвольних змагань.

"Історичному музею передали в оренду приміщення депо "Львівелектротрансу". Але музей ці приміщення здав у суборенду - там продають вживані автомобілі. Назвати це музейною діяльністю не можна. Щодо інших приміщень Історичного музею (вул. Федорова, 38), то їх здають у суборенду підприємству, яке виготовляє віконні рами", - повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи