БЮТ за останні місяці втратив понад 2/3 своїх електоральних симпатій

"Втрата БЮТом за останні місяці понад 2/3 своїх електоральних симпатій, - це основна причина відміни виборів до Тернопільської обласної ради", - заявив сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську Олександр Сич, заступник голови ВО "Свобода", голова Івано-Франківської обласної організацій.

На прес-конференції також виступив голова Тернопільської обласної організацій ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

Характеризуючи події 3 березня у парламенті, Олександр Сич назвав постанову про відміну виборів до Тернопільської обласної ради антиконституційною та недемократичною. Посилаючись на ст. 85 Конституції України голова Івано-Франківської обласної «Свободи» зауважив, що до компетенції вищого законодавчого органу влади входить призначення чергових та позачергових виборів. Проте головний закон держави не передбачає, що Верховна Рада може їх відмінити. Тому ця постанова прийнята всупереч Конституції.

Крім того рішення прийняте 3-го березня порушує Закон України «Про місцеве самоврядування», стаття 78 якого передбачає, що вибори можуть бути визнані недійсними, або такими що не відбулися через суд, або за рішенням відповідної виборчої комісії. Таким чином, законодавча влада бере на себе повноваження судової гілки влади.

Олександр Сич зауважив, що 15 березня, коли мало б відбутись волевиявлення на Тернопіллі, відбувається ще понад 80 виборів у різних куточках України.

"Вибори і далі призначаються. Крім того 2/3 необхідної суми, а це 7,5 млн. грн., вже витрачено, оскільки працюють виборчі комісії, надруковані бюлетені. Абсолютно нелогічним є також те, що сьогодні БЮТ пікетує Київську міську Раду з вимогою проведення позачергових виборів та неодноразово заявляє про можливість дострокових Президентських виборів, у той же час незаконно відміняючи їх в Тернопільській області", - зазначив О.Сич.

Голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк зауважив, що за даними соцопитувань понад 60% тернополян готові прийти на виборчі дільниці та обрати дієву обласну владу.

«Рейтинг «Свободи» на Тернопіллі, за даними соцопитувань, зріс вже до 26-30%. Це свідчить про те, що тернопільська громада втомилася терпіти суперечки між політичними партіями та бездіяльність своїх обранців у обласній раді. Люди готові прийти на вибори, щоб змінити цю владу і припинити той розпад, який вона спричинила у всіх галузях життєдіяльності Тернопілля. … Стрімке падіння рейтингу БЮТу, який знизився з 52% до 16 %, засвідчує, що Блок Юлії Тимошенко збанкрутував при владі, і як банкрот чіпляється за неї, вживаючи незаконні дії”, – підкреслив О.Сиротюк.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи