Мер Долини незаконно суміщає владну посаду з підприємницькою діяльністю?



В місті Долина Івано-Франківської області відбувається судове слухання проти мера міста, - повідомляє «БРІЗ».

Депутат долинської міської ради Віталій Новіков подав позов до суду на міського голову Долини, Володимира Гаразда. Причина — пан Гаразд нібито суміщає дві посади: він є міським головою та, водночас, керівником долинського «Бізнес-центру».

У п’ятницю 27 лютого, у місті Долина, відбулося чергове слухання даної справи.

На засіданні, сторона позивача, Віталія Новікова, звернула увагу суду на тринадцяту графу трудової книги міського очільника Долини, де здійснено запис рішення сесії міської ради від 16 травня 2006року з підписом пана Гаразда.

«Даний запис зроблено не мною, це не мій почерк», — заперечив Володимир Гаразд, міський голова Долини.

До речі, за його словами, підпис у трудовій книзі під даним записом все ж таки належить йому, проте пан Гаразд називає запис у 13-й графі звичайною «опискою».

Цікаво, що сторона відповідача не змогла назвати суть даного рішення міської ради, а позивач, в свою чергу, припустив, що під цим рішенням розуміється звільнення міського голови з посади директора долинського «Бізнес-центру», що є певною мірою абсурдом.

«Хіба може сесія міської ради звільняти директора підприємства?, — запитує Віталій Новіков, — На мою думку, це абсурдно».

Ще одним доказом сторони позивача, було пред’явлення суду витягу з Державного реєстру від 16 грудня 2008 року. Згідно нього, саме Володимир Гаразд, а не його наступник, Олександр Кизима, є керівником долинського «Бізнес-центру».

Мер Долини каже, що документальні «дрібниці» — це проблеми засновників, а він свою справу зробив, написавши заяву і поставивши її на стіл керівників підприємства.

Що ж до перереєстрації, то пан Гаразд вважає, що цим повинен був зайнятися Олександр Кизима.

Загалом, Володимир Гаразд постійно заявляв, під час засідання, що він даний позов не визнає і заперечує власне порушення законодавства про працевлаштуванням за сумісництвом.

Суд прийняв рішення перенести слухання на п’ятницю 13 березня, зобов’язавши обидві сторони детальніше ознайомитися з матеріалами.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи