Тимошенко збирається усунути Стельмаха в обхід Ющенка

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що фракція БЮТ наполягатиме на звільненні Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку парламентом без відповідного подання президента Віктора Ющенка. Про це Тимошенко заявила в суботу на брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє УНІАН.

 "Я впевнена у тому, що Ющенко співучасників всієї цієї операції (спекулятивної девальвації гривні) так просто не здасть, тому вони є його командою для таких надзвичайних питань в Україні, як знищення фінансової стабільності, економічної стабільності і, по суті, політичної стабільності", - зазначила вона.

"Саме тому я підніматиму питання, щоб наступного тижня по готовності тимчасової слідчої комісії Верховної Ради доповісти ми наполягали, щоб питання про звільнення Стельмаха було поставлене без подання президента", - сказала Тимошенко.

Водночас, на її думку, в тому випадку, якщо президент сам не направить до парламенту подання про звільнення Стельмаха, це буде свідоцтвом того, що це "одне угруповання".

Крім того, прем’єр повідомила, що одночасно із звільненням Стельмаха з посади голови Нацбанку уряд має намір підготувати законопроект, який позбавить НБУ права здійснювати непрозорі процедури на валютному ринку, в системі рефінансування і в системі комунікацій з національною банківською системою.

"Зараз такий законопроект перебуває практично в стані готовності. Сьогодні ми ще до кінця дня працюватимемо. І я сподіваюся, що у понеділок або вівторок можемо внести цей законопроект у парламент", - повідомила Тимошенко.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи