Ю.Тимошенко переходить в опозицію до президента Ющенка

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє що не має наміру бути учасником нинішньої владної команди і переходить в опозицію до президента Віктора Ющенка. Про це вона заявила у суботу на брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє unian.

"Я не хочу бути співучасником такої владної команди і саме тому я чітко заявляю, що я знаходжуся в опозиції до таких чиновників, якими є президент України, голова НБУ, усе злочинне угруповання, яке їх сьогодні оточує", - заявила Тимошенко.

"І я буду разом із країною, разом із народом України і буду разом боротися за те, що б в Україні таких більше явищ просто не було", - цитує її Ліга.net.

Тимошенко висловила жаль у зв'язку з тим, що під час президентської виборчої кампанії 2004 року агітувала за Ющенка. "Мені дуже шкода, що та людина, я маю на увазі президента країни Ющенка, за якого я стояла на всіх помаранчевих майданах, агітувала і переконувала людей як за чесного і морального політика, а він сьогодні опустився до такого рівня, що навіть соромно називати його прізвище", - сказала вона.

На думку Тимошенко, тільки публічне оприлюднення інформації про афери представників влади дозволить Україні очиститися від таких людей. "Я вважаю, що тільки публічність і чесне висвітлення цих речей дозволить Україні очиститися від цього бруду. А мовчання – це практично співучасть у всіх цих процесах. Я співучасником цих речей не буду", - сказала вона, коментуючи події, які відбувалися протягом останнього тижня навколо курсу гривні.

Прем’єр ще раз звинуватила президента і голову НБУ в організації падіння курсу української валюти і підкреслила, що в умовах фінансової кризи економічно обґрунтований курс долара стосовно гривні повинен знаходиться на рівні 6,0-6,5 грн. Тимошенко вважає, що тільки завдяки її діям і публічним заявам ситуація на валютному ринку країни почала стабілізуватися.

Прем’єр також розраховує, що Верховна Рада чесно проведе розслідування в рамках тимчасової слідчої комісії з питань діяльності Нацбанку і виконання основних принципів валютно-грошової політики на 2008 рік.  "Я вірю в це, тому що все ж таки у Верховній Раді сформована більшість, коаліція, і я хочу вірити у те, що ці люди служитимуть Україні, служитимуть честі, моральності і об’єктивності", - підкреслила Тимошенко.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи