Президент дав вказівку не чіпати Голову Національного Банку В.Стельмаха - Шлемко

"Президент давав вказівку  В.Литвину і В.Януковичу не чіпати голову Національного банку В.Стельмаха", - заявив сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську народний депутат від БЮТу, голова Івано-Франківської обласної організації партії "Батьківщина" Дмитро Шлемко.

"НАК "Нафтогаз України" не міг поміняти зараз гривні на долари, не міг знайти на міжбанківській валютній біржі 700 млн. доларів. Це при тому, що ми отримали вже 4,5 млрд. доларів міжнародного кредиту МВФ", - повідомив Д.Шлемко.

"А де вони ділися ці гроші? - А вони пішли в один банк, в один єдиний банк ім'я якому "Надра". Національний Банк України надав банку "Надра" 7 млрд. 250 млн. грн. А знаєте хто власник цього банку? - Його власник, він же власник "Росукренерго" - Д.Фірташ. Після цього їм ще дають 2 мільярди гривень. І таким чином їм дають 9 млрд. 250 млн. грн. під 7 %", - сказав Д.Шлемко.

"Що вони роблять за ці гроші? Вони на ці гривні купують долари і ці долари тепер зникають. Донецький банк "Родовід" 3 млрд. гривень отримує, а в той же час прем’єр міністру Ю.Тимошенко дають для підтримання двох державних банків аж … 450 млн. гривень", - стверджує Д.Шлемко.

"А хто за цим стоїть? - За цим стоїть Президент В.Ющенко, тому що він дає добро Голові Національного Банку це зробити, викликає його. І коли вже є навіть згода Партії Регіонів викликати "на килим" у Верховну Раду України голову Національного Банку В.Стельмаха, Президент дає вказівку В.Литвину і В.Януковичу його не чіпати, і ті раптом вже відмовляють заслуховувати роботу В.Стельмаха. Ви що думаєте, що ці спекулятивні операції з доларом і з євро вони самі по собі виникли?- Ні.", - підсумував Д.Шлемко.

У прес-конференції також взяли участь також депутати Верховної Ради України від БЮТ Віктор Терен та Степан Давимука.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи