Президент дав вказівку не чіпати Голову Національного Банку В.Стельмаха - Шлемко

"Президент давав вказівку  В.Литвину і В.Януковичу не чіпати голову Національного банку В.Стельмаха", - заявив сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську народний депутат від БЮТу, голова Івано-Франківської обласної організації партії "Батьківщина" Дмитро Шлемко.

"НАК "Нафтогаз України" не міг поміняти зараз гривні на долари, не міг знайти на міжбанківській валютній біржі 700 млн. доларів. Це при тому, що ми отримали вже 4,5 млрд. доларів міжнародного кредиту МВФ", - повідомив Д.Шлемко.

"А де вони ділися ці гроші? - А вони пішли в один банк, в один єдиний банк ім'я якому "Надра". Національний Банк України надав банку "Надра" 7 млрд. 250 млн. грн. А знаєте хто власник цього банку? - Його власник, він же власник "Росукренерго" - Д.Фірташ. Після цього їм ще дають 2 мільярди гривень. І таким чином їм дають 9 млрд. 250 млн. грн. під 7 %", - сказав Д.Шлемко.

"Що вони роблять за ці гроші? Вони на ці гривні купують долари і ці долари тепер зникають. Донецький банк "Родовід" 3 млрд. гривень отримує, а в той же час прем’єр міністру Ю.Тимошенко дають для підтримання двох державних банків аж … 450 млн. гривень", - стверджує Д.Шлемко.

"А хто за цим стоїть? - За цим стоїть Президент В.Ющенко, тому що він дає добро Голові Національного Банку це зробити, викликає його. І коли вже є навіть згода Партії Регіонів викликати "на килим" у Верховну Раду України голову Національного Банку В.Стельмаха, Президент дає вказівку В.Литвину і В.Януковичу його не чіпати, і ті раптом вже відмовляють заслуховувати роботу В.Стельмаха. Ви що думаєте, що ці спекулятивні операції з доларом і з євро вони самі по собі виникли?- Ні.", - підсумував Д.Шлемко.

У прес-конференції також взяли участь також депутати Верховної Ради України від БЮТ Віктор Терен та Степан Давимука.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи