Українці Севастополя запропонували татарам коаліцію

Українські націоналісти, що проживають в Севастополі, стверджують, що мігруючі в південні і східні регіони України росіяни отримують українські паспорти, а потім беруть участь в акціях протесту, повідомляє  УРА-ІНФОРМ ura-inform.

«Ситуація в Севастополі ускладнюється тим, що тут багато громадян мають подвійне громадянство. Будучи росіянами, вони отримують українські паспорти, влаштовують мітинги, пікети і інші антиукраїнські акції. Правоохоронні органи нічого не роблять, тому що у нас прописано в законі одне громадянство – українське», – сказав заступник голови громадської організації «Конгрес українців Севастополя» Юрій Тимощук.

Його слова підтвердив Володимир Проценко, що очолює севастопольське відділення товариства «Просвіта». «Зараз йде нелегальна міграція в східні регіони країни. Росіяни принижують українську культуру. Московські емігранти продовжують тут мовну дискримінацію. Вся правляча еліта Криму – московські переселенці. А корінні етноси – українці і кримські татари залишилися за бортом», – сказав він.
За словами українських активістів, міграційні процеси посилилися в час і після війни на Кавказі. Саме в цей час в Криму почали створюватися проросійські загони "
казачества", підтримувані Чорноморським флотом, і готові до провокацій, затверджують вони. «Після подій в Грузії активізувалися агресивні дії організацій шовіністів, які загрожують викинути нас з Севастополя», – сказав Тимощук.
Разом з тим, Проценко, розкритикувавши ідею створення кримсько-татарської автономної республіки на півострові як альтернативу російському шовінізму, запропонував коаліцію між українцями і кримськими татарами.

«Загрозі, яку представляють росіяни, що погодилися мати подвійне громадянство, може протистояти тільки коаліція українців і кримських татар, яка має всі шанси стати правлячою», – сказав він.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи