Сойм підкарпатських русинів запросять на парламентські слухання Союзу Білорусії і Росії?

Слухання на тему «Підкарпатська Русь і Російський світ» завершилися в столиці Білорусії Мінську, - повідомляє сайт «From-ua.com».

 

Учасники слухань, громадські організації, звернулися до білоруського і російського парламентів з вимогою потурбуватися про майбутнє русинського народу в Україні.




У резолюції слухань йдеться, зокрема, про наступне: «Вся історія карпаторуського народу є свідоцтво беззавітній відданості наших єдинокровних братів святому імені Русі. І прийшов час, коли історична і людська справедливість повинні восторжествувати. «Підкарпатській Русі - бути!».



Учасники слухань запропонували «провести найближчим часом в рамках Парламентських зборів Союзу Білорусії і Росії із запрошенням представників Сойма Підкарпатської Русі парламентські слухання на тему визнання за карпаторуським народом його невід'ємного права на існування, самобутність і самостійний розвиток».



Як раніше повідомляв сайт «Остров» 5 жовтня в м. Мукачеве (Закарпатська обл.) делегати II Європейського конгресу підкарпатських русинів оголосили про відтворення русинської державності, проголосили створення республіки в статусі від 22 листопада 1938 р., обрали державний виконавчий уряд та склали "Акт проголошення русинської державності". У разі, якщо до 1 грудня Закарпатська облрада не оголосить республіку автономією, русини готові самостійно проголошувати свою державність.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи