"Народна самооборона" не погодилася на Плюща

"Депутатська група «Народна самооборона» виступила проти кандидатури Івана ПЛЮЩА на посаду голови Верховної Ради від фракції “Наша Україна – Народна самооборона”, - заявив народний депутат Олег Новиков, повідомляє unian.

За його словами, спершу на зустрічі фракції з Президентом України Віктором Ющенком обговорювалася кандидатура лідера фракції В’ячеслава Кириленка, яку підтримували і представники «Народної самооборони».

«Проте після самовідводу Кириленка була висунута кандидатура Плюща», - зазначив О.Новиков. Він наголосив, що «присутні на зустрічі 7 народних депутатів від групи «Народна самооборона» не підтримали кандидатуру Плюща: 5 проголосували проти, 2 - утрималися».

«Такою ж буде позиція «Народної самооборони» і в залі під час голосування», - додав О.Новиков.

Слід нагадати, що, у ВР нинішнього скликання, висування “Нашою Україною – Народною самообороною" в кандидатури на посаду Голови Верховної Ради відбувається вже не вперше. Минулі рази на цю посаду від імені В.Ющенка вже висували І.Плюща, проте він не знайшов підтримки на раді коаліції через заперечення БЮТ. Далі висували В.Кириленка, який зняв свою кандидатуру на користь А.Яценюка, якого зрештою і було обрано.

Ймовірно, що саме через ці минулі перипетії з висуванням на посаду голови ВР України, І.Плющ потім став єдиним депутатом з фракції “Наша Україна – Народна самооборона”, який не вступив до демократичної коаліції та не голосував за призначення Ю.Тимошенко Прем'єр-Міністром.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи