Мер Івано-Франквська В.Анушкевичус не зміг підібрати дієздатну команду

"Мер Івано-Франківська В.Анушкевичус не зміг підібрати дієздатну команду", - заявив голова фракції "Наша Україна" у Івано-Франківській міській раді, заступник голови бюджетної комісії ради Михайло Івасютин, в інтерв'ю корреспонденту "Острова". ostro.

"Анушкевичус став міським головою, а досвіду управління таким великим господарством не мав, бо не займався цим ніколи. В.Анушкевичус не зумів керувати, дати напрям… Він не зміг підібрати дієздатну команду. В.Анушкевичус два роки працював без команди", - сказав М.Івасютин.

Як відомо В.Анушкевичус проживає в Івано-Франківську з 1988 року. До обрання на посаду міського голови Івано-Франківська В.Анушкевичус керував ПП "Рітас", яке займалося торгівлею господарськими товарами, а найбільші прибутки отримувало від посередницта у торгівлі фарбами Дніпропетровського лако-фарбового заводу.

"Якщо міський голова В.Анушкевичус, я так би так сказав, в перший рік дістав крила, і не знав куди летіти, а крила мав і бився у всі боки, то зараз він трохи опанував сферу, і зрозумів, що без співпраці з депутатами він сам нічого не вартий", - продовжив голова найбільшої фракції Івано-Франківської міської ради.

У 2006 році на виборах міського голови В.Анушкевичус набрав 49,22% голосів виборців, що прийшли на виборчі дільниці. Та не пройшло і року як Івано-Франківську міську раду почало "лихоманити". Було і блокування роботи сесії, і відмова розглядати земельні і майнові питання. Дішло до того, що на порядок денний було поставлено питання про недовіру міському голові. На що той відповів пропозицією міськраді саморозпуститися. Так склалося, що на нинішній день єдина структура у міській раді, яку повністю контролює В.Анушкевичус, - це фракція УНП. Вона створилася на базі "Блоку за В.Анушкевичуса", УНП та двох депутатів від "Народного вибору" і налічує 14 осіб. Та для того щоб керувати  60-ма депутатами міськради цього виявилося замало…

За словами М.Івасютина, тільки з приходом до управління містом досвідченого управлінця, господарника З.Фітеля у місті хоч трохи вдалося навести порядок. "Перше, що ми в минулому 2007 році домоглися, це те, що трохи внесли зміни до складу виконавчого комітету, тобто ми дали туди своїх представників. І добре, що так склалося, бо за інших обставин, я вважаю що у міській раді, особливо у виконавчій структурі був би страшеннй безлад…", - заявив депутат.

"Остров" уже повідомляв,  ostro.o що з 25.12.2007 року заступниками міського голови працюють: рухівець Фітель Зіновій Ігорович, - перший заступник Івано-Франківського міського голови і нашоукраїнець Яцишин Ярослав Богданович, - заступник міського голови з питань економіки... ostro.7

"Пан Зіновій зараз дуже потужно працює. Оскільки, на мою думку, міський голова не зміг створити команду, то зараз В.Анушкевичуса повністю підстраховує рухівець З.Фітель…Тепер робота у міській раді налагодилася і я з того тішуся" – підсумовує М.Івасютин.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи