Вчора були четверті "роковини" помаранчевого Майдану. Черговий звіт перед Майданом скасовано

"Промовистою стала обмовка Віктора Ющенка, коли той, виступаючи в Києві на Майдані Незалежності на честь першої річниці помаранчевої революції, назвав це свято — «роковини Майдану», - заявив заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко в "Дзеркалі тижня" dt.

Як зазначив Томенко: "Прикметно також, що президент Віктор Ющенко у 2005 році, постановляючи щорічно - 22 листопада визначати в Україні "День свободи", своїм Указом № 1644/2005 визначив для вшанування "Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій" - 26 листопада. Звідси висновок, що цьогорічне вшанування жертв Голодомору недарма призначене саме на 22 листопада замість відзначення "Дня свободи".

"Так сталося, що вже перший рік роботи нової влади після подій на Майдані продемонстрував, що ця влада не готова реалізувати абсолютну більшість своїх обіцянок, окрім певних зрушень у забезпеченні політичної свободи," - продовжив М.Томенко.

"Саме тому симптоматичною, але промовистою стала обмовка Віктора Ющенка, коли той, виступаючи в Києві на Майдані Незалежності на честь першої річниці Помаранчевої революції, назвав свято — «роковини Майдану»", ця обмовка виявилася фатальною…, оскільки Президент усе далі й далі відходив від своїх передвиборних обіцянок", - розмірковує М.Томенко.

"Тому зовсім не випадково на 4-ту річницю Майдану, 22 листопада, святкування в Україні "Дня свободи", указом Віктора Ющенка було замінене на вшанування роковин Голодомору. Тобто цьогорічне відзначення річниці Помаранчевої революції остаточно «поховане» владою. Емоційно такий збіг подій вигідний для команди Президента, який сьогодні не зацікавлений згадувати про ідеали Майдану та звітувати про те, що зроблено владою за чотири роки після Помаранчевої революції. Адже свого часу Віктор Ющенко публічно обіцяв на Майдані щорічно звітувати перед українським народом про свою діяльність. Отже, черговий звіт перед Майданом скасовується ", - сказав М.Томенко.

Як вже раніше повідомляв "Остров", Окружний адміністративний суд Києва заборонив двом громадським організаціям відзначати 22 листопада на Майдані Незалежності у Києві четверту річницю Помаранчевої революції у зв’язку із проведенням заходів до 75-х роковин Голодомору. unian. 

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи