На Вічевому майдані Івано-Франківська відбулося скорботне віче

Вчора в Івано-Франківську пройшла «Хресна дорога» до 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років, передає кореспондент "Острова".

Стартувала хода від катедрального собору "Святого Воскресіння" Української греко-католицької церкви і пройшла до меморіального комплексу «Дем’янів Лаз». Молоді люди несли дерев’яний хрест і робили зупинки для молитов, символізуючи муки Ісуса Христа по дорозі на Голгофу.

У «Дем’яновому Лазі» священики відслужили панахиду за жертвами комуністичного терору, а учасники ходи запалили свічки пам’яті на могилах, де поховані, розстріляні на початку 40-х років у Станіславській тюрмі, безневинні чоловіки, жінки і діти.

О 16-й годині на Вічевому майдані Івано-Франківська після Національної хвилини мовчання розпочалося скорботне віче до 75-роковин Голодомору. Звідти учасники віча пройшли скорботною ходою до Меморіального скверу, де запалили свічки і поклали вінки до Хреста пам’ятника українцям, що загинули від голодоморів і репресій.

В Івано-Франківському обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка відбулася вистава «Ігри імператорів» присвячена темі Голодоморів.

Вчора на Прикарпатті також було покладено вінки до усіх 28 обелісків пам’яті жертв Голодомору, а у вікнах домівок ввечері засвітились свічки пам’яті.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи