Британський прем’єр хоче, щоб весь світ вшанував жертв Голодомору

Прем’єр-міністр Великобританії Гордон Браун висловлює співчуття у зв’язку з річницею Голодомору 1932-1933 років і сподівається, що по всьому світу віддадуть гідну данину постраждалим від нього. pravda

Про це йдеться в заяві Брауна, поширеній у Британії з нагоди вшанування 75-ої річниці Голодомору, повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Зокрема, у ній Браун висловлює "глибоке співчуття у цей день вшанування 75-ої річниці Великого Голоду (Голодомору) 1932-1933 років.

"Я щиро сподіваюся, що меморіальні заходи по всьому світі будуть гідною даниною тим, хто потерпав від жахіть 1932-33 років.", - зазначає Браун.

Британський прем’єр також висловив сподівання, що меморіальні заходи сприятимуть тому, аби подібні події ніколи не повторилися.

У заяві також сказано, що Британія продовжуватиме підтримувати зусилля задля "підвищення обізнаності про цю жахливу людську трагедію".

У свою чергу, міністр закордонних справ Британії Девід Мілібенд у своїй заяві назвав Великий Голод 1932-1933 років жахливою трагедією людства, яка "жорстоко забрала життя мільйонів невинних жертв в Україні та поза її межами".

Мілібенд, який відвідав Київ у серпні, зауважив, що був глибоко вражений, почувши "про масштаби трагедії та страшні страждання".

22 листопада в Лондоні у приміщенні британського парламенту відбудуться урочистості з нагоди вшанування річниці Голодомору, а також урочиста відправа у Вестмінстерському Абатстві.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи