У 2009 році словаки за мовну неписьменність платитимуть від ста до п'яти тисяч євро

У 2009 році словаки за мовну неписьменність платитимуть від ста до п'яти тисяч євро. Такі покарання передбачають доповнення до "Закону про мову", повідомляє ua-reporter.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо неодноразово звертав увагу на нехтування граматичними правилами з боку журналістів і політиків. За інформацією Deutsche Welle, новація, як пояснюють автори доповнень, викликана "загальним занепадом мовної культури", що засвідчене як трохи не масовим незнанням елементарних граматичних правил, так і засиллям іноземної лексики. Понад усе словацька мова засмічена англійськими термінами.  

Словацькі мовознавці попереджають, що якщо негативні явища і далі розповсюджуватимуться, одна з багатих слов'янських мов деградує. Звідси і стаття що доповнила "Закон про мову", передбачає, що словак, який певним чином нашкодить своїй мові, буде зобов'язаний заплатити від ста до п'яти тисяч євро.

Звернутися до Міністерства культури Словаччини з повідомленням, що десь був порушений мовний закон, може кожен громадянин Словаччини.

Оновлений "Закон про мову" повинен набути чинності в липні 2009 року.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи