Ющенко звинуватив Медведєва в приниженні

Президент Віктор Ющенко вважає, що відмова президента Росії Володимира Медведєва приїхати на заходи щодо поваги пам'яті жертв Голодомору принижує україно-російські відносини.

Про це Ющенко сказав в інтерв'ю, опублікованому в іспанській газеті El País, переклад якого наводить  inopressa.

Ющенко сказав в інтерв'ю, що "не має великого бажання коментувати" послання російського колеги, яке демонструє "неадекватне ставлення до трагедії українського народу", що пояснюється, за його словами, "історичною оманою". pravda.

На думку Ющенка, "президент Росії принижує мільйони безневинно убитих людей.

Президент стверджує, що в Україні загинули близько 10 млн осіб, це була "одна з найбільших гуманітарних катастроф у світі", "утрати пояснюються політикою русифікації, висилкою в Сибір і на Далекий Схід, але насамперед – голодом".

"Це була одна зі сторінок боротьби за нашу незалежність, нашу культуру, нашу ідентичність і наше прагнення бути незалежною країною, і ці сподівання всі українці успадковують з покоління в покоління", - сказав Ющенко.

За його словами, говорити про геноцид, можна на тій підставі, що це було масове убивство людей, які були найбільш незалежними і самодостатніми представниками українського суспільства, – селян.

Голодомор, вважає він, був масовим убивством цілого народу. Політика тодішнього радянського режиму була спрямована на те, щоб "покарати народ-носій вічної ідеї незалежності і спільності".

Ющенко підкреслив, що Україна "не обвинувачує в цій трагедії російський народ, тільки комуністичний режим", для якого голод став одним з методів ліквідації національних устремлінь – і в цьому, за його словами, особливість українського Голодомору.

Тільки в Україні існували "чорні списки" для винищування селянства. Потрапляння в такий чорний список за невиконання плану здачі зерна було еквівалентно смертному вироку: у селян віднімали всі продукти і забороняли залишати місце проживання, у результаті усі вони гинули. "Такого не відбувалося більше ніде", – стверджує Президент.

Ющенко сказав, що три роки тому йому спала на думку ідея ушанувати пам'ять жертв великого голоду разом з Росією і її лідерами, "у мене склалося враження, що мене зрозуміли, але потім це питання прийняло несподіваний оборот, і я вважаю це принизливим для наших відносин", відзначив він.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи