Тернопільський губернатор просить розпустити обласну раду

Голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь звернувся до Верховної ради  з проханням прийняти рішення про проведення дострокових виборів Тернопільської обласної ради, - повідомляє «novaera».

 

Ю. Чижмарь зокрема відзначає, що таке рішення було прийнято після того, які він неодноразово звертався до керівництва обласної ради та представників фракцій з пропозицією сісти за стіл переговорів і вирішити існуючі в раді суперечки в межах чинного законодавчого поля.

Крім того, Тернопільський окружний адміністративний суд  18 листопада 2008 року виніс рішення щодо визнання не чинними рішень Тернопільської обласної ради, прийнятих на сесії 22 жовтня 2008 року.

 

Тоді, на сесії Тернопільської облради 61-им депутатом було  проголосуваволо рішення про висловлення недовіри голові облдержадміністрації Ю. Чижмарю. «За» голосували депутати з фракціїй БЮТ, УСДП, соціалісти і «Національний вибір».

 

Одна з причин нелегимності облради - невиконання нею рішення конференції блоку «Наша Україна», прийнятого ще у серпні 2007 року, щодо позбавлення повноважень 10 депутатів від цієї політсили та введення на їх місце нових депутатів.  

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи