За події 9 травня у Львові засудили двох «свободівців»

Депутатів Самбірської райради від ВО «Свобода» Михайла та Володимира Ковалівих визнали винними у побитті міліціонерів під час подій 9 травня. Відповідне рішення прийняв Галицький райсуд Львова.

Як повідомили «ОстроВ» в прес-службі партії, М. Коваліва засуджено до 1,3 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 1 рік, Володимира Коваліва - до 1 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 1 рік.

Після оголошення вироку їх звільнили у залі суду.

Як зазначив адвокат засуджених Руслан Валько, він подаватиме апеляцію на рішення суду, оскільки вважає братів невинними і просив суд їх виправдати. Адвокати мають право у 15-денний термін подати апеляцію.

М. Коваліва засуджено за статтею 293 Кримінального кодексу за «організацію групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активну участь у таких діях», а також за статтею 345, ч.2 – «умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов’язків».

Його брата – В. Коваліва - визнали винним у скоєнні злочину за статтею 345, ч. 2.

Нагадаємо, 9 травня у Львові сталися зіткнення між представниками партій «Свобода», «Родіна», «Русское единство», КПУ та ветеранами.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи